Αντίθετοι οι πρυτάνεις στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2017 17:08 |
Αντίθετοι οι πρυτάνεις στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Την αντίθεσή της με βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση εξέφρασε εκ νέου η σύνοδος των πρυτάνεων, που συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα.

Οι πρυτάνεις κατά την έκτακτη σύνοδό τους εξέφρασαν ξανά τη διαφωνία τους με τις διατάξεις που αφορούν το άσυλο, τις μεταπτυχιακές σπουδές, την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων, την κατάργηση διακριτού ρόλου Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, την ίδρυση Πανεπιστημίου με τη μέθοδο συγχώνευσης ΤΕΙ, την εκλογή καθηγητών με κλειστές διαδικασίες.

Η Σύνοδος εκφράζει «την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε ένα ειλικρινή διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να επανεξεταστεί το σχέδιο νόμου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της ανώτατης εκπαίδευσης».

Την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της Συνόδου, πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου μίλησε για «περαιτέρω σύγκλιση σε βασικά θέματα», έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Ωστόσο είχε επιφυλαχθεί να κάνει περαιτέρω δηλώσεις, καθώς εκκρεμούσε η ενημέρωση των μελών της Συνόδου.

1
χαχα
17/07/2017 17:23
ώστε να ανταποκρίνεται στις τσέπες της ΝΔ χαχα