Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο πυροσβέστης Αριστείδης Μουζακίτης.

Ο δόκιμος ανθυποπυραγός κατέληξε το πρωί της Δευτέρας στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Αγιοι Απόστολοι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Τότε το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε με άλλους τρεις συναδέλφους του, για να μεταβούν σε δύσβατο σημείο, ανετράπη και τους καταπλάκωσε, τραυματίζοντάς τους όλους.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα και ήταν άγαμος. Από το 2012 υπηρετούσε ως πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης, ενώ το 2014 κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως μόνιμος πυροσβέστης. Εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς τα θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του δόκιμου ανθυποπυραγού.

«Συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο» έγραψε στο twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με τη σειρά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκφράζει με βαθιά οδύνη τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Αριστείδη Μουζακίτη. Οπως τονίζει, «ηαυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους οικείους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ως φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε την κοινωνική του αποστολή. Υποκλινόμαστε στη μνήμη του και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».

«Εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν νεαρό και σπουδαίο συνάδελφο, τον Δόκιμο Ανθυποπυραγό (21009) Μουζακίτη Αριστείδη, που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας, πιστός στο καθήκον και στην υπηρεσιακή συνέπεια.Ενας νέος άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο.Αιωνία του η μνήμη»αναφέρει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος.

Τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του 33χρονου εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως ανέφερε, «η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες».

Με ανακοίνωσή του, και το ΚΚΕ εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη, σημειώνοντας ότι«το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα, τώρα, για έκτακτη, πρόσθετη, χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το προσωπικό ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο».