Πολύωρη κατάθεση έδωσε σήμερα στην ανακρίτρια Πειραιά, η οποίαδιενεργεί έρευνα για τη χρηματοδότηση του πλοίου Noor1 ο καταδικασθείςσε ισόβια κάθειρξη Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος πρόσφατα έχειπροβεί καταγγελίες ότι δέχθηκε πιέσεις μέσα στη φυλακή για νa στοχοποιήσει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη..

Ο κρατούμενος, ο οποίος έχει μεταχθεί από τις φυλακές Χαλκίδας στιςφυλακές του Κορυδαλλού, μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά υπόδρακόντεια μέτρα .

Ο Γιαννουσάκης κλήθηκε από την ανακρίτρια καθώς σε δύο ένορκεςκαταθέσεις τους στο παρελθόν (2015, 2016) έχει αναφερθεί στα ονόματααλλοδαπών που φέρονται ως χρηματοδότες του φορτίου.

Παράλληλα, έχειαναφερθεί σε άλλα στοιχεία που ερευνώνται από τις δικαστικές αρχέςπροκειμένου να φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης μεταφοράς του φορτίου τωνναρκωτικών στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αύριο ο Γιαννουσάκης έχει νέο ραντεβού μετη δικαιοσύνη. Το πρωί θα μεταχθεί εκ νέου στο δικαστικό μέγαρο τουΠειραιά προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικήςεξέτασηςπου διενεργείται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών ΠειραιάΠαναγιώτη Μπρακούμάτσο με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που έχειυποβάλει σε βάροςπροανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος και εισαγγελέωςΠρωτοδικών Πειραιά, σχετικά με τα όσα υποστηρίζει περί πιέσεων πουδέχθηκε μέσα στη φυλακή.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες Γιαννουσάκη σε βάρος πολιτικών προσώπων( υπουργός Εθνικής Αμυνας) η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί τιςπροσεχείς ημέρες στη Βουλή στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνηςυπουργών.

Τέλος, τη Δευτέρα αναμένεται να συνεχιστεί στο Πενταμελές ΕφετείοΚακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής τηςισόβιας κάθειρξης που έχει καταθέσει ο κ. Γιαννουσάκης.