Τις κλοπές κινητού τηλεφώνου και φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην πρώτη περίπτωση, προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά από 38χρονη, σύμφωνα με την οποία άγνωστος αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια, μέσω αποστολής απατηλών μηνυμάτων, κατάφερε να της αποσπάσει τους κωδικούς και να το θέσει σε πλήρη λειτουργία.

Με βάση τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη διαχειρίστρια εταιρεία – πάροχο του κινητού τηλεφώνου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 47χρονου, κατοίκου Ιλίου Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, 41χρονος κατήγγειλε την κλοπή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ψηφιακή έρευνα κι ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ήρθε και σε επαφή με τη διαχειρίστρια εταιρεία του λογαριασμού του ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και με τους παρόχους Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να προκύψει ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην κατοικία 43χρονης στον Βύρωνα Αττικής.

Σε αιφνιδιαστικές έρευνες που έγιναν τη Δευτέρα στα σπίτια του 47χρονου και της 43χρονης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, για κλοπή και διάθεση – αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.