Ομόφωνα αθώος κρίθηκε σήμερα από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος βρέθηκε στη θέση του ελεγχόμενου μετά τη δημοσιοποίηση από τον υπολογιστή του προσωπικών διαλόγων.

Η δημοσιοποίηση των επίμαχων διαλόγων συνέπεσε με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών που κρίθηκε από το ΣτΕ ενώ χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλός πίεσης προς τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό καθώς δεν είχε ακόμα κριθεί η αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Όπως είναι γνωστό η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου, έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματική τον τρόπο χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών .

Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την διενέργεια έλεγχου για την εν λόγω υπόθεση, αν και γνώριζε το περιστατικό μήνες πριν καθώς τον είχε ενημερώσει προσωπικά ο κ. Ράντος.

Η πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβούλιου του άρθρου 91 του Συντάγματος και πρόεδρος του Αρείου Πάγου λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότησή της συγκάλεσε για χθες το εν λόγω συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για τον κ. Ράντο.

Όμως, ένα μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αγγελική Μυλωνά θα απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους εκτός Αθηνών και ειδοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί.

Έτσι, η κυρία Θάνου, ανέβαλε τη χθεσινή διάσκεψη και συγκάλεσε για σήμερα νέα, καλώντας παράλληλα να είναι παρόντα και τα αναπληρωματικά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβούλιου.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση ο κ. Ράντος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, ενώ προφορικά έδωσε εξηγήσεις και απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων του.

Κατά την διάσκεψη,σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά η κυρία Θάνου εξέφρασε κάποιες θέσεις για το εν λόγω θέμα, αλλά δεν συμφώνησε με τις απόψεις της κανένα άλλο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου και τελικά συντάχθηκε με τις θέσεις των υπολοίπων μελών.

Τελικά, ομόφωνα ο κ. Ράντος, κρίθηκε ότι δεν έχει διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που να θίγει το κύρος του και το κύρος της Δικαιοσύνης.