Παγώνουν τα ορθοπεδικά χειρουργεία και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας, ενώ η διοίκηση καλεί τους γιατρούς της κλινικής να κάνουν… εκπτώσεις.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος και τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν πρόσφατα να μην πραγματοποιηθούν «ορθοπεδικά χειρουργεία Ιουλίου – Αυγούστου από τη λίστα χειρουργείων, λόγω υπέρβασης του ορίου μηνιαίας δαπάνης ορθοπεδικού υλικού για την κάλυψη τακτικών και έκτακτων περιστατικών, ύψους 90.000 ευρώ σύμφωνα με τον κώδικα του προϋπολογισμού».

Μάλιστα, η διοίκηση του νοσοκομείου προέβη και σε σύσταση προς τους ορθοπεδικούς «για συμμόρφωσή τους από εδώ και στο εξής στην τήρηση του μπάτζετ».

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΑΖΟΥΝ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η λιτότητα στο ΕΣΥ είναι πλέον τόσο βαθιά που οι ασθενείς εν μέσω μίνι καύσωνα νοσηλεύονται σε κλινικές που βράζουν. Αυτό προκύπτει από πανελλαδική καταγραφή των προβλημάτων σχετικά με τη συντήρηση και την ανανέωση των κλιματιστικών στα δημόσια νοσοκομεία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας η παθολογική κλινική δεν κλιματίζεται.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου λειτουργεί κλιματισμός στις διοικητικές υπηρεσίες, αλλά στις περισσότερες κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος οι ασθενείς δροσίζονται με ανεμιστήρες.

Για απίστευτη ταλαιπωρία κάνουν λόγο και οι ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, καθώς «σε πολλούς θαλάμους νοσηλείας τα κλιματιστικά είναι χαλασμένα, δεδομένAου ότι το κονδύλι δεν επαρκεί για τη συντήρησή τους».