Στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελίατου Αρείου Πάγου ο φάκελος με τις καταγγελίες του επιχειρηματίαΒαγγέλη Μαρινάκη και του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη για τις καταγγελίες που αφορούν σε όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στηνυπόθεση που ερευνά πλέον η Δικαιοσύνη.

Παράλληλα οι αρμόδιεςδικαστικές αρχές και συγκεκριμένα η Εισαγγελία Εφετών Πειραιάδιενεργεί ήδη έρευνα για τα καταγγελλόμενα με την εποπτεία τουεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κληθείσε κατάθεση ενώπιον των δικαστικών αρχών του Πειραιά ο ΕυθύμιοςΓιαννουσάκης,ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη μεταφορά2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Νoor 1, προκειμένου να ελεγχθούνδικαστικά τα όσα έχει δημόσια με συνεντεύξεις του αλλά και στην

αναφορά του στη δικαιοσύνη καταγγείλει, περί πιέσεων, που υποστηρίζει,ότι του ασκήθηκαν για να στοχοποιήσει τον επιχειρηματία ΒαγγέληΜαρινάκη.

Σε ό,τι αφορά τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή, η σχετική διαδικασίακινείται στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περίευθύνης υπουργών που απαγορεύει στις δικαστικές αρχές την επί τηςουσίας έρευνα, όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, ενώ επιβάλλει τηνάμεση ( αμελητί) διαβίβαση όλων των στοιχείων στη Βουλή. Αξίζει να

σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος που θα σταλεί στηΒουλή θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεσηπου αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτεεμπλοκή στην υπόθεση, χωρίς όμως να γίνεται ρητή ονομαστική αναφορά σεκανένα από αυτά.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τυχόν διερεύνηση πειθαρχικών ερευνών για τηνεισαγγελέα Πειραιά που σύμφωνα με τις καταθέσεις Γιαννουσάκη τονεπισκέφθηκε βραδινές ώρες μέσα στη φυλακή, επίσης διενεργείται έρευνα.