Νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και υπογραφή νέων προσωρινών συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, εξερχόμενος αργά το βράδυ της Παρασκευής από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, με τους υπουργούς Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη και Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η νομοθετική ρύθμισηθα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού, με ευθύνη του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Νέες συμβάσεις μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Οσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ να συμβάλλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

Και υπογράμμισε πως όσοι θεώρησαν ότι με την αναστάτωση των τελευταίων ημερών θα άνοιγε ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους.