Σε ένα υπερσύγχρονο «πράσινο» κτίριο στον Κεραμεικό, λειτουργεί τις τελευταίες μέρες η COSMOTE e-value, ο τομέας εξυπηρέτησης πελατών του Ομίλου ΟΤΕ, που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες contact center για πάνω από 18 χρόνια και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας 7.700 τ.μ., το οποίο παρότι χτίστηκε το 1959, ανακατασκευάστηκε πλήρως βάσει ειδικού περιβαλλοντικού σχεδίου, επιτυγχάνοντας βελτιωμένες αποδόσεις σε μια σειρά από δείκτες, όπως η κατανάλωση ενέργειας, η χρήση νερού, οι εκπομπές CO2, η ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το άλλοτε Μηχανογραφικό Κέντρο του ΟΤΕ, άλλαξε όψη και μεταβλήθηκε σε ένα «πράσινο» κτίριο, το οποίο σήμερα είναι ένα από τα μόλις επτά στην Ελλάδα, που διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση κατά LEED σε επίπεδο GOLD, από το Αμερικανικό Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων (U.S. Green Building Council – USGBC).

Εκτός των άλλων, διαθέτει αίθουσες εκπαίδευσης, career center, αίθουσες συναντήσεων και αρκετούς χώρους αναψυχής.

Την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου ανέλαβε και υλοποίησε η OTE Estate, λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή πρότυπα και τις ειδικές απαιτήσεις για τη δημιουργία ενός contact center, καθώς η COSMOTE e-value πέραν του Ομίλου ΟΤΕ, εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, περισσότερους από 50 πελάτες (μεγάλες επιχειρήσεις) στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα, από το 2014 έχει ιδρύσει και την e-Value International στη Ρουμανία.

Το πλήρως ανακατασκευασμένο κτίριο του Κεραμεικού που φιλοξενεί περίπου 1.200 εργαζόμενους, εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πελατών και συνεργατών της εταιρείας.

«H COSMOTE e-value διαθέτει 18 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών, κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο», τόνισε στην τελετή των εγκαινίων ο κ. Τσαμάζ και πρόσθεσε:

«Καθοριστικός παράγοντας για τις δυναμικές επιδόσεις της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια είναι οι άνθρωποί της, που προσφέρουν στους πελάτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία εξυπηρέτησης.

Με αυτή τη σημαντική επένδυση, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Αθήνα και πνοή στην ιστορική συνοικία του Κεραμεικού».