Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το περιστατικό καταγραφής της δίκης του Κ. Βαξεβάνη που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η μήνυση της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε η φίλη της κ. Νικολοπούλου η οποία φέρεται να κατέγραφε τη διαδικασία την κατάθεση της μηνύτριας στο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας δεν προχώρησε σε καμία ποινική ενέργεια σε βάρος της γυναίκας καθώς έχει ήδη κατασχεθεί το κινητό το οποίο ανήκει στη σύζυγο του κ. Στουρνάρα προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τι ακριβώς έχει καταγραφεί. Μετά τη διενέργεια της έρευνας που θα διαπιστώσει αν πράγματι υπήρξε παράνομη καταγραφή της διαδικασίας, η Εισαγγελία θα προχωρήσει σε περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Νωρίτερα,στο δικαστήριο που εκδικάζει την μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα επικράτησε ένταση όταν μετά το περιστατικό που συνέβη στην αίθουσα με την καταγραφή της διαδικασίας από φίλη της μηνύτριας , το ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο διέταξε την προσαγωγή των δύο γυναικών στον Εισαγγελέα.

Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου, συζύγου του Γ. Στουρνάρα επισήμαναν σε υψηλούς τόνους ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να τους αναγνώσουν την σχετική έκθεση του δικαστηρίου. Οι αστυνομικοί, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στους συνηγόρους της συζύγου του κ. Στουρνάρα και των συνηγόρων του κ. Βαξεβάνη που τους φώναζαν ότι ενοχλούν τους αστυνομικούς ,ανέγνωσαν το έγγραφο που ζητούσε την προσαγωγή των δύο γυναικών και την κατάσχεση και παράδοση του κινητού τηλεφώνου στον Εισαγγελέα.

Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου φώναζαν ότι η εντολέας τους πρέπει να οδηγηθεί στο Τμήμα. Πάνω στον απόλυτο πανικό οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από κοντά της και η κ. Νικολοπούλου έφυγε ενώ παρέμεινε η φίλη της η οποία θα οδηγηθεί αργότερα στον Εισαγγελέα.

Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου για την κ. Νικολοπούλου και την φίλη της ελήφθη καθώς νωρίτερα την διάρκεια κατάθεσης της στο δικαστήριο φίλη της που βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα φέρεται να κατέγραφε την διαδικασία με το κινητό τηλέφωνο της μηνύτριας.

Να σημειωθεί ότι η δίκη του δημοσιογράφου αφορά δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στις 26 Μαΐου 2015 σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.