Στοιβαγμένους σε αυτοκίνητα μετέφεραν παράνομα μετανάστες, μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείτο συστηματικά στην παράνομη μετακίνηση αλλοδαπών σε περιοχές της χώρας .

Με κίνδυνο της ζωής τους μετανάστες στοιβάζονταν σε οχήματα του κυκλώματος. Σε μια υπόθεση διακίνησης στην περιοχή της Ροδόπης όχημα του κυκλώματος ξέφυγε από την πορεία του, με συνέπεια να σκοτωθεί ένας από τους μετανάστες.

Μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Γιαννιτσά Πέλλας συνελήφθησαν ένας 34χρονος με καταγωγή από την Γεωργία, ο οποίος φέρεται αρχηγός του κυκλώματος καθώς και ένας 43χρονος συνεργός του, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και άλλοι πέντε οι οποίοι αναζητούνται.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η συμμετοχή του 34χρονου σε έντεκα περιπτώσεις διακίνησης παράνομης διακίνησης από τον Οκτώβριο του 2016.

Ο διευθύνων την οργάνωση συντόνιζε τις διακινήσεις και κατηύθυνε τους οδηγούς-μεταφορείς των αυτοκινήτων, ενώ ο 43χρονος είχε το ρόλο του προπομπού και της ανεύρεσης οδηγών.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, προέκυψε ότι, τα μέλη της χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα ως προπομπούς για τον εντοπισμό αστυνομικών μπλόκων καθώς και οχήματα μεγάλου κυβισμού για τις διακινήσεις, προκειμένου να διαφύγουν σε εντοπισμό και πιθανή καταδίωξή τους.

Επιπλέον, για την αποφυγή εντοπισμού και σύλληψής τους, τα μέλη της οργάνωσης, χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία τους πλήθος διαφορετικών τηλεφωνικών συνδέσεων.