Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή σε νεαρό για γκράφιτι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2017 20:26 |
Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή σε νεαρό για γκράφιτι

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή και με δικαίωμα έφεσης επέβαλε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε νεαρό Χανιώτη, που έκατσε στο εδώλιο μαζί με 14 ακόμη άτομα με την κατηγορία των διακεκριμένων φθορών ξένης περιουσίας, καθώς η ομάδα των κατηγορουμένων φιλοτέχνησε γκράφιτι σε πολλά σημεία της πόλης.

Εναντίον των 15 είχε υποβάλει μήνυση πολίτης, παρά το γεγονός ότι ορισμένα από τα γκράφιτι είχαν φιλοτεχνηθεί κατόπιν σχετικής άδειας σε χώρους που ανήκουν στο δήμο.

Ένοχοι κρίθηκαν ακόμα επτά νεαροί στους οποίους το δικαστήριο με την αιτιολογία ότι ήταν ανήλικοι τους απηύθυνε επίπληξη, ενώ οι υπόλοιποι επτά που κατηγορούντο απαλλάχτηκαν λόγω αμφιβολιών.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.

2
Σωστοί οι δικαστές, εκτός νόμου ο εισαγγελεύς
19/06/2017 21:06
Μας εξήγησε ο εισαγγελέας γιατί πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων; Να τους πάρει να του βρομίζουν το σπίτι του, οι δρόμοι των πόλεων και οι τοίχοι των σπιτιών πρέπει να αστράφτουν! Κατάντησαν όλες οι πόλεις σαν το Ίλιον και το Μπρόνξ του '80. Καιρός να συλλάβουν και την αλητεία των ενώσεων οπαδών των ομάδων που έχουν καταστρέψει κάθε τι που στέκεται όρθιο. Οι πινακίδες λένε ότι κάθε ζημιά τους τιμωρείται με 2 χρόνια φυλάκιση. Αθροιστικά τρώνε καμιά 100 χρονάκια ο καθένας. Τί έγινε κύριε εισαγγελεύ; Τα 'κλασες, ή πρόκειται να πολιτευτείς κι είπες μη χάσεις ψήφους; Για να εφαρμόζεις το νόμο σε πληρώνουμε, δεν κάνεις τη δουλειά του πατέρα σου!
Α.Σ.
20/06/2017 14:24
Και ακόμη πιο αυστηρές πρέπει να είναι οι ποινές και να μην συνίστανται σε φυλακή, αλλά στην υποχρέωση να καθαρίσουν τους χώρους. Τώρα για τον εισαγγελέα, θυμάμαι πριν πολλά χρόνια στην Πάτρα, η Αστυνομία είχε εντοπίσει τους γκραφιτάδες και ήσαν τα παιδιά της "καλής" κοινωνίας της Πάτρας, μεταξύ των οποίων και παιδιά εισαγγελέων.