Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων, αυτή τη φορά για μαθήματα ειδικοτήτων, ρίχτηκαν το Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Δείτε τα θέματα, στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων: Τεχνολογία Υλικών, Στοιχεία Ανατομίας – Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Τη Δευτέρα, πάντως, θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στην Ιστορία (Ανθρωπιστικές σπουδές), στη Φυσική (Θετικές σπουδές) αλλά και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), στο μάθημα της Οργάνωσης και Διοίκησης, στο πρώτο θέμα τα Σωστά – Λάθος και πολλαπλής επιλογής είναι ξεκάθαρα, με σαφήνεια διατυπωμένα και αφορούν το σύνολο της εξεταστέας ύλης. Αντίθετα, στο θέμα Β υπάρχει μόνο ένα θέμα σύντομης ανάπτυξης, όπως και στο θέμα Γ, τα οποία είναι ομοίως διατυπωμένα με σαφήνεια αλλά καλύπτουν πολύ μικρό τμήμα της ύλης.

Στο μάθημα Σύγχρονων Γεωργικών Επιχειρήσεων, η ΟΕΦΕ τονίζει πως τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και κάλυπταν σχεδόν όλη την εξεταστέα ύλη.