Με ηχηρές απουσίες πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η εκδήλωση για τα 182 χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της απερχόμενης Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου εν μέσω αντιδράσεων εντός και εκτός δικαιοσύνης.

Στην εκδήλωση δεν παρέστη τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ενώ το υπουργείο εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Δεν παρέστη επίσης ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής, ούτε ο υπεύθυνος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά και παλαιότεροι ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Η απερχόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου που δέχθηκε επικρίσεις για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει εκδήλωση για τα 182 χρόνια του ΑΠ, σε ό,τι αφορά τόσο τη σκοπιμότητα της εν λόγω εκδήλωσης, όσο και την χρηματοδότησή της, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του Αρείου Πάγου που σχεδόν ταυτίζεται με την ύπαρξη του ελληνικού κράτους, παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία και δεδομένα.

«Οι δικαστές», τόνισε η κα Θάνου, «έχουν επίγνωση της σπουδαιότητας και της βαρύτητας των καθηκόντων τους τα οποία ασκούν με ευσυνειδησία με σοβαρότητα και με αντικειμενικότητα και πνεύμα ανεξαρτησίας και έχουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Η απερχόμενη Πρόεδρος του ΑΠ,φεύγει στο τέλος του μήνα, κλείνοντας, πρόσθεσε ότι «αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την επιλογή της ως Προέδρου του ΑΠ» και ανέφερε ότι υπηρέτησε τη δικαιοσύνη για 42 χρόνια.

Λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επισήμανε, ότι η Πρόεδρος του ΑΠ στοχοποιήθηκε πολλές φορές άδικα και σημείωσε ότι «ηΔικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Θέλω να είναι οχυρό η Δικαιοσύνη. Τα φρούρια πέφτουν από μέσα. Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν.Η κα Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα.Οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δεν συχγωρούνται εύκολα».