Το παραδοσιακό Καφενείον Σαμαρτζή από το 1925 έως σήμερα συνεχίζει τηνλειτουργία του ως ένας μοναδικός τόπος αναψυχής και ιστορίας.

Ένας ίσκιος από την ιστορία δροσίζει κάτω από την σκιά μιας εκατόχρονης μουριάςκάθε επισκέπτη που θα φτάσει στην πλατεία των Στύρων Ευβοίας στο παραδοσιακόκαφενείο Σαμαρτζή .

Πρόκειται για το ιστορικό καφενέ που μετά από πολλές γενιές και παράδοση έφτασεη μάλλον παραδόθηκε, αναλλοίωτο στον χρόνο, στα δημιουργικά χέρια της κόρης τουΔημητρίου Σαμαρτζή ,Χρυσάνθης Σαμαρτζή που με αγάπη και σύνεση διατηρεί καιστο οποίο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε καλοκαίρι στηννότια Εύβοια.

Ο λόγος για το λαογραφικό, μοναδικό στο είδος του, παραδοσιακό καφενείοΣαμαρτζή των Στύρων Ευβοίας.

Μέσα του κλείνει ίσως το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας των Στύρων. Η μόνιμηέκθεση φωτογραφίας που βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια από τον συλλέκτη καιλαογράφο Άγγελο Τόλια σύζυγο της Χρυσάνθης δίνει μια νότα ταυτότητας και

ιστορικότητας .

Το καφενείο Σαμαρτζή βρίσκεται στα άνω Στύρα της Νοτίου Εύβοιας. Είναι έναςταξιδιωτικός κοντινός και αναζωογονητικός προορισμός μόλις μια ώρα από τηνΑθήνα.

Τα παραδοσιακά γλυκίσματα, το δροσερό νερό από την πηγή, η όμορφη βουνίσιααίσθηση και η μυρωδιά της φύσης καθώς και η δροσερή αυλή με τις υπέροχες καιχαρακτηριστικές ορτανσίες θα είναι ίσως αρκετά ερεθίσματα ώστε να σας κάνουν νααισθανθείτε σαν στο σπίτι σας

Τα αρώματα και οι γεύσεις μοναδικά! Στόχος μας η απόλυτη εμπειρία του σπιτικούκ αι του αυθεντικού Το ραβανί με ξύσμα λεμονιού φτιαγμένο με βιολογικά υλικά, ηπορτοκαλόπιτα με άρωμα και αίσθηση δροσερή συνοδευόμενη από παγωτό μαστίχα, τα λικέρ και τα μοναδικά γλυκά του κουταλιού είναι μια νότα από εμάς πουεπιμένουμε ελληνικά και μένουμε Ελλάδα για τις γεύσεις και τις μυρωδιές …

Όλα αυτά όμως τα σερβίρουμε με αγάπη και χαμόγελο και ίσως αυτά είναι πουδίνουν την σφραγίδα της απόλαυσης από το 1925.

Μπορείτε να γευτείτε και εσείς από αυτήν την παράδοση και να ανακαλύψετεεκτενώς την ιστορία του τόπου μέσα από αυτήν την αισθητική εμπειρία.