Ανοίγει με απόφαση του Αρείου Πάγου ο δρόμος για την έκδοση του πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας των Σκοπίων Ντεργιάν Βούκοβιτς.

Το Ανώτατο Δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη και είπε«ναι»στην επιστροφή του εκζητούμενου στα Σκόπια, προκειμένου να δικαστεί για κατοχή βόμβας Μ93 και μαριχουάνας 805 γραμμαρίων.

Οι ανώτατοι δικαστές ουσιαστικά επικύρωσαν την απόφαση που είχε εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, την αναίρεση της οποίας είχε ζητήσει από τον Αρειο Πάγο ο Βούκοβιτς.

Ωστόσο, η έκδοσή του δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς, αφενός η απόφαση του Αρείου Πάγου θα πρέπει να υπογραφεί και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αφετέρου εκκρεμεί η έκδοση απόφασης στην αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου που έχει υποβάλει ο 30χρονος αστυνομικός.

Ο Βούκοβιτς επιμένει ότι δεν έχει σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες και μιλά για παγίδα που του έστησαν οι Σκοπιανοί προκειμένου να επιτύχουν την έκδοσή του.

«Τον μετατρέπουν σε εγκληματία για να επιστρέψει στα Σκόπια όπου θα τον εξοντώσουν φυσικά. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα» δηλώνει η συνήγορός του, Νατάσα Ζαραλίδου.