Δύο χρήστες του Διαδικτύου που κατείχαν ή/και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων ταυτοποιήθηκαν από τηΔιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, έπειτααπό κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του αμερικανικού οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children).

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν γεωγραφικά στις κατοικίες των δύο ανδρών, ενός 27χρονου σε Καστοριά-Φλώρινα (δύο οικίες) και ενός 19χρονου στον Πειραιά.

Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος προχώρησαν την Τρίτη σε επιτόπιες έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, και κατέσχεσαν συνολικά έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, επτά σκληρούς δίσκους, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης.

Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο συνελήφθη, ενώ σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκεδικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις εισαγγελικές Αρχές.