Κανονικά στις θέσεις τους επέστρεψαν το πρωί της Τετάρτης οι 2.300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, που, παρά το γεγονός ότι δεν πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους το ποσό των δεδουλευμένων που έχουν να λαμβάνουν, συνολικού ύψους 6,454 εκατ. ευρώ, αποφάσισαν να τερματίσουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν στις 15/5.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης, αποδεχόμενοι τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι εντός της ημέρας θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και σεβόμενοι το επιβατικό κοινό της πόλης, επέστρεψαν στις εργασίες τους.

«Αποφασίσαμε αν και απλήρωτοι να πιάσουμε δουλειά» σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης, ο οποίος πάντως πρόσθεσε πως αν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και εξόφληση του δώρου του Πάσχα, δεν αποκλείεται το το ΔΣ των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να συνέλθει εκ νέου σήμερα, προκειμένου να σταθμισθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, είπε ότι μέσα στις επόμενες ώρες πρόκειται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων του ΟΑΣΘ τα δεδουλευμένα Μαρτίου -Απριλίου και εξόφληση μέρους από το δώρο του Πάσχα. «Μπήκαν και οι υπογραφές από το υπουργείο Οικονομικών, για τις δυο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την καταβολή των χρημάτων και τα ποσά μεταφέρθηκαν ήδη από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Εθνική Τράπεζα. Τώρα προχωρούν οι διαδικασίες για να μεταφερθούν στους λογαριασμούς των εργαζομένων»είπε ο κ. Στεφανίδης.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ αναμένεται να καταθέσει άμεσα τις προτάσεις της για τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη, που αφορούν μεταξύ άλλων σε περικοπές μισθών, αύξηση του κομίστρου και εξορθολογισμό των δρομολογίων που εκτελούνται.