Σε δέσμευση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του πρώηνΥπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προχώρησε η ελληνική δικαιοσύνη..

Ηαπόφαση ελήφθη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήναςπου εκδόθηκε μετά από αίτημα της επικεφαλής στην Εισαγγελία ΔιαφθοράςΕλένης Τουλουπάκη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τοντρόπο απόκτησης των περιουσαικών του στοιχείων.

Πριν οι δικαστικές Αρχές φθάσουν στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ΓιάννουΠαπαντωνίου, η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προχωρήσει και σε κατ΄οίκονέρευνες στην κατοικία αλλά και το γραφείο του πρώην υπουργού ,ενώ προημερών ασκήθηκε και συμπληρωματική ποινική δίωξη μετά από το αίτηματης ανακρίτριας κατά της διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα, η οποία ερευνάυποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η δικαστικήλειτουργός, όπως είναι γνωστό, χειρίζεται τους φακέλους εξοπλιστικώνπρογραμμάτων που υπεγράφησαν επί ημερών του κ. Γιάννου Παπαντωνίου (όπως οι φρεγάτες και άλλα), ενώ σημαντική ώθηση στις έρευνες τωνελληνικών δικαστικών αρχών προσέδωσε πριν από δύο μήνες η ενημέρωσητων ελβετικών αρχών, ότι εντόπισαν δύο λογαριασμούς και έναασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Αμέσως απεστάλη αίτημα δικαστικής όμως σύμφωνα με πληροφορίες ωςσήμερα οι ελβετικές αρχές δεν έχουν αποστείλει τα πλήρη στοιχεία απότο άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Η απάντηση των ελβετικών αρχών, κρίνεται, ως εξαιρετικά σημαντική γιατις έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά την πλήρηδιερεύνηση των υποθέσεων με φερόμενο ως κεντρικό πρόσωπο τον Γ.Παπαντωνίου.