Αλλες δύο κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από δημόσια νοσοκομεία της χώρας ήρθαν στο φως τη Δευτέρα, μετά και τα πρόσφατα ανάλογα περιστατικάστο Νοσοκομείο Αγιος Σάββας, στην Αθήνα, και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Στη Λαμία, το πρωί της Δευτέρας οι γιατροί διαπίστωσαν ίχνη διάρρηξης στην πόρτα και αντιλήφθηκαν ότι τα ειδικά μηχανήματα έχουν κάνει «φτερά». Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, εκλάπησαν δύο κολονοσκόπια κι ένα γαστροσκόπιο από το γαστρεντερολογικό Εργαστήριο, καθώς κι ένα βρογχοσκόπιο από το βρογχοσκοπικό εργαστήριο.Η συνολική αξία τους υπολογίζεται σε περίπου 100.000 ευρώ.

Δύο κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια κλάπηκαν το Σαββατοκύριακοκαι από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ,δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Νάνος, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων ενώ διέταξε και ΕΔΕ.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η διοίκηση τονίζει πως το κόστος των κλεμμένων υπολογίζεται τελικά στις 15.000 ευρώ, κι αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν έως και την Τρίτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, και τα δύο αυτά νοσοκομεία φυλάσσονται στις εισόδους και εξόδους τους, καθώς και στα Τμήματα Επειγόντων-Εξωτερικών Ιατρείων από εταιρεία σεκιούριτι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια βδομάδα είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο Αγιος Σάββας πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία, ενώ και το μεσημέρι της Κυριακής διαπιστώθηκε ότι κι από το νοσοκομείο του Βόλου είχαν κλαπεί δύο γαστροσκόπια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα, ωστόσο γίνεται καταμέτρηση για να διαπιστωθεί ο ιατρικός εξοπλισμός που λείπει και να υπολογιστεί επακριβώς η αξία του, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι πάνω από 100.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση και για το σημείο όπου ήταν τα μηχανήματα, αλλά και για τους τρόπους πρόσβασης στους χώρους του νοσοκομείου.