Εξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, έφθασε από την πλατεία Συντάγματος η πορεία περίπου 500 εργαζομένωνστους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, που αντιδρούν στην προωθούμενη προσχολική αγωγή για νήπια ηλικίας 4-6 ετών, αλλά και στις πληροφορίες ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων των συμβασιούχων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία έως την Τρίτη, ενώ το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση απείχαν από τα καθήκοντά τους.

Από την απεργία επηρεάζεται και η λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ ο δήμος Αθηναίων απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους δρόμους. Ηδη σε περιοχές του λεκανοπεδίου έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται σκουπίδια έξω από τους κάδους.

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι με τις μηδενικές προσλήψεις που επιβάλλει για την επόμενη διετία το πολυνομοσχέδιο απειλούνται με παράλυση κομβικοί τομείς της τοπικής αυτοδιοίκηση, κρούει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται τη Δευτέρα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Χανίων πραγματοποίησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι, κυρίως συμβασιούχοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χανίων και το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

«Αίτημά μας είναι να μη χάσει τη δουλειά του κανένας εργαζόμενος, ζητάμε μόνιμη εργασία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ, Αθηνά Γιαννουλάκη, που ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία από τα Χανιά θα βρεθεί την Τρίτη στην Αθήνα στο πλαίσιο συνάντησης με κυβερνητικά στελέχη.

Αντιπροσωπεία των συμβασιούχων είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ζητώντας την παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης για την επίλυση του προβλήματος.

Στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων απασχολούνται συνολικά 80 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 43 στον δήμο Χανίων.