Για τη δημιουργία μουσουλμανικών νεκροταφείων ρωτούν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2017 22:00 |
Για τη δημιουργία μουσουλμανικών νεκροταφείων ρωτούν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
«Τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο της Αττικής διαβιούν σήμερα σημαντικός αριθμός μουσουλμάνων διαφόρων υπηκοοτήτων, η Αθήνα αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει μεριμνήσει για την ανέγερση μουσουλμανικού νεκροταφείου» αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους.Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση με την οποία ζητούν να ενημερωθούν αν είναι στους σχεδιασμούς των συναρμόδιων υπουργείων η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική ή εναλλακτικά η ίδρυση ειδικού μουσουλμανικού τομέα εντός των νεκροταφείων, κατέθεσαν στη Βουλή 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές ζητούν επίσης να πληροφορηθούν εάν «είναι ενήμερα τα συναρμόδια υπουργεία για ποιο λόγο καρκινοβατεί η αξιοποίηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για την παραχώρηση της έκτασης των 20 στρεμμάτων στο κοιμητήριο Σχιστού; Ποια είναι, επίσης, η τύχη παρόμοιας πρότασης της Πολιτείας προς την Ιερά Σύνοδο για την παραχώρηση έκτασης στο νεκροταφείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης;», και αν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει η κυβέρνηση σε έναν εκσυγχρονισμό των ρυθμίσεων που διέπουν τη διαχείριση και λειτουργία των κοιμητηρίων, ώστε να αντιμετωπιστεί -μεταξύ άλλων- το ζήτημα της μεταχείρισης σορών μη ορθοδόξων νεκρών.

«Η σορός αποστέλλεται στη Θράκη»

«Τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο της Αττικής διαβιούν σήμερα σημαντικός αριθμός μουσουλμάνων διαφόρων υπηκοοτήτων, η Αθήνα αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει μεριμνήσει για την ανέγερση μουσουλμανικού νεκροταφείου, ενώ -ενδεικτικά και μόνον αναφέρουμε- στη Σουηδία λειτουργούν 10 μουσουλμανικά νεκροταφεία», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιγράφουν ότι «στην περίπτωση των νεκρών μουσουλμάνων, παρατηρείται το φαινόμενο, σε πολλές περιπτώσεις, να αποστέλλεται η σορός για ταφή στη Θράκη, στην Ξάνθη ή στην Κομοτηνή, όπου υπάρχουν μουσουλμανικά νεκροταφεία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τους οικείους του νεκρού και με κόστος που ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Η άλλη λύση είναι η σορός του νεκρού να ταξιδέψει αεροπορικώς στην πατρίδα του, στο χώρο των εμπορευμάτων, με το κόστος να αγγίζει ή και να υπερβαίνει, στην περίπτωση των μακρινών χωρών, τα 2.000 ευρώ».

«Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επαχθής στις περιπτώσεις προσφύγων που κατέφθασαν πρόσφατα στην Ελλάδα ζητώντας προσωρινό καταφύγιο από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής. Για τη μεταφορά της σορού, η γραφειοκρατία που απαιτείται σε συνεννόηση με τα προξενεία των χωρών (εφόσον υπάρχουν) είναι εξαντλητική, ενώ από οικονομικής απόψεως το κόστος είναι δυσβάσταχτο είτε βαραίνει συγγενείς (εφόσον υπάρχουν) είτε εθελοντές που συνδράμουν στην ανακούφιση του προσφυγικού ζητήματος», αναφέρουν οι υπογράφοντες βουλευτές.

6
Αυτοι οχι, εμεις γιατι?
21/05/2017 16:08
Ηθελα να ηξερα αλλες χωρες μουσουλμανικες φτιαχνουν νεκροταφεια για χριστιανους? Αυτοι που ηρθαν παρανομα απο την Συρια, Πακισταν, Αφγανισταν ... εχουν φτιαξει οι χωρες τους, με δημοσιο χρημα, χριστιανικα νεκροταφεια?
Αηδιασμένος
20/05/2017 12:19
Ρε 34 @κατοκουμμούνια του κερατά, πριν 48 ώρες ψηφίσατε με τα δυο σας χέρια (όπως είπε ο αχαρακτήριστος σύντροφος σας) την τελική φτωχοποίηση των συνταξιούχων (εγώ προσωπικά υπολογίζεται ότι θα χάσω 3.000 ευρώ τουλάχιστον το χρόνο από τη σύνταξη μου) και σήμερα αυτό που σας ενδιαφέρει είναι ότι η ταφή ενός μουσουλμάνου (που γίνεται μια φορά στη ζωή του) κοστίζει στους οικείους του 2.000 ευρώ αντί για 1.000 που κοστίζει στους οικείους του η ταφή ενός ορθόδοξου χριστιανού; Τόσο πια ξεφτίλα ρε ελεεινοί;
Τσιπροτσαβες!
20/05/2017 12:07
Μα υπάρχει ! Είναι η νέα επένδυση στο ελληνικό που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Αφού πρώτα φτιαχτεί η παραγκούπολη φυσικά! ΖΗΤΩ η ελπίδα,ζήτω ο ΣΥΡΙΦΑΒΕΛΑΣ!!
Καραγκιόζηδες
20/05/2017 09:28
Κάντε πρώτα την Ελλάδα στα θέματα που αφορούν τους ζωντανούς Σουηδία και μετά ασχοληθείτε και με νεκροταφεία.
Johny Eternal Memorandum
20/05/2017 03:46
ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ! ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ κ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΛΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ, ΑΝΤΙ-ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΡΙΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΙΚ...
Ε.
20/05/2017 01:19
Το λύσαμε το πρόβλημα του Βοτανικού, έχουν το τζαμί τους, τώρα ας μεριμήνσουμε και για τα νεκροταφεία. Και μετα για τις μαντράσσες, τα χαρέμια και τα δικαστήρια σαρίας. Δεν έχουμε άλλα προβλήματα να λύσουμε.