Ο ΙΣΑ καταδικάζει τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2017 16:15 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19/05/2017 16:31 |
Ο ΙΣΑ καταδικάζει τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία

Στον απόηχο των επεισοδίων που ξέσπασαν την Πέμπτη στο Σύνταγμα στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει τη χρήση «επικίνδυνων χημικών ουσιών από τις αστυνομικές δυνάμεις», αναφέροντας ότι «ένα μεγάλο ποσοστό των διαδηλωτών που ήρθαν σε επαφή με τα χημικά παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και στην όραση».

Ο ΙΣΑ «προειδοποιεί για μια ακόμα φορά την επίσημη πολιτεία και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν τέλος στη χρήση χημικών ουσιών κατά των διαδηλωτών που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

«Η όποια μορφή καταστολής όταν υπάρχει ανάγκη θα πρέπει να γίνεται μέσα από ασφαλείς και δημοκρατικές διαδικασίες, που δεν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά».

3
Βαγγέλης Κ.
20/05/2017 05:43
Χαχαχά...νομίζω πως πρέπει η αστυνομία να αρχίζει να κερνάει λουκούμια τους κάφρους, τα λουκούμια είναι και δημοκρατικά και ασφαλή γιά την υγεία.
Σάκης
20/05/2017 00:31
Ας μιλήσει ιατρικά ο ΙΣΑ και ας αφήσεις τις δημοκρατικές διαδικάσίες σε άλλους.
Helene
20/05/2017 03:11
Μα , Αγαπητε μου " Σάκης " , ... ι α τ ρ ι κ α μιλαει ο ΙΣΑ οταν λεει :
«ένα μεγάλο ποσοστό των διαδηλωτών που ήρθαν σε επαφή με τα χημικά παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και στην όραση» ... και οτι ... « η χρήση χημικών ουσιών εγκυμονει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία» !!!