Λήγει τα μεσάνυχτα η απεργία στα πλοία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2017 12:41 |
Λήγει τα μεσάνυχτα η απεργία στα πλοία

Να μη συνεχίσουν στην παρούσα φάση την κινητοποίησή τους αποφάσισαν την Παρασκευή οι ναυτεργάτες. 

Τα πλοία όλων των κατηγοριών, που παρέμεναν δεμένα από την Τρίτη στα λιμάνια όλης της χώρας, λύνουν κάβους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) «εφιστά την προσοχή στην κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας, ότι δηλαδή ναυτεργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι.

Οι ναυτεργάτες δεν ζητούν τίποτε νέο, αλλά απλά αγωνίζονται να διασώσουν όσα τους έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές που δέχτηκε ο κλάδος από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα της Τρόικας και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Και ναι μεν οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και του υφυπουργού Εργασίας λειτούργησαν προς το παρόν ως πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις. Αναμένουμε τις γραπτές απαντήσεις και διευκρινήσεις που υποσχέθηκαν. Ας μην επαναπαύονται λοιπόν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ότι ο αγώνας μας τελείωσε. Αντίθετα, η τετραήμερη απεργία μας αποτελεί απαρχή νέων αγώνων. Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις» αναφέρει η ΠΝΟ.

Οπως τονίζει, «αν σύντομα δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μας, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας».

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις και αλλαγές των δρομολογίων.