Με υπουργική επίβλεψη άνοιξαν τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετατρέποντας σε προσωπικό στοίχημα την επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου ταξίδεψε την Τετάρτη το πρωί στο νησί για να συμμετάσχει σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο υπουργός χειρούργησε με τους γιατρούς που έχουν μετακινηθεί από άλλα νοσοκομεία καθώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ζακύνθου αντιστέκεται στην επαναλειτουργία των χειρουργείων, ζητώντας την εφαρμογή δέσμης μέτρων για να ξεκινήσουν και πάλι να χειρουργούν.

Ο ίδιος ο υπουργός φρόντισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook να ανεβάσει και σχετικές φωτογραφίες μέσα από το χειρουργείο γράφοντας χαρακτηριστικά:ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (εκεί που 4 μήνες κάποιοι κράταγαν σε υγειονομική ομηρία το νησί…..)Το πρώτο τελείωσε (πλαστική βουβωνοκήλης με πλέγμα υπό ΓΕΝΙΚΗ αναισθησία με χρήση του ΔΙΚΤΥΟΥ αερίων)

Υπενθυμίζεται ότι τα χειρουργεία του εν λόγω νοσηλευτηρίου παρέμειναν κλειστά από τις 2 Δεκεμβρίου, μετά την καταγραφή πέντε περιστατικών μετεγχειρητικών επιπλοκών σε ασθενείς του νοσοκομείου.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση οι επιπλοκές απέβησαν μοιραίες. Ειδικότερα, 41χρονη ασθενής είχε υποβληθεί στα τέλη του περασμένου έτους σε μια επέμβαση ρουτίνας –αφαίρεση ορθοπεδικής λάμας. Λίγες ημέρες αργότερα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου με πολυοργανική ανεπάρκεια. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στις 4 Δεκεμβρίου.