Αγνωστοι εισέβαλαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στα δέκα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, μπήκαν στα γραφεία, τα οποία βρίσκονται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Τσιμισκή, και πέταξαν μπογιές και φέιγ-βολάν.

Αμέσως μετά αποχώρησαν, πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι«η επίθεση αναρχικών στα γραφεία της “Καθημερινής” στη Θεσσαλονίκη -την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα- αποτελεί άλλο ένα δείγμα έξαρσης της ανομίας και της ασυδοσίας περιθωριακών ομάδων.

Ο κατ’ ευφημισμό υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του και να βάλει τέλος στην κυβερνητική ανοχή των ταραχοποιών.

Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενου Κράτους» καταλήγει η ΝΔ.

Και το Ποτάμι σημειώνει ότι «ηεπίθεση στα γραφεία εφημερίδας αποτελεί επίθεση κατά της δημοκρατίας. Δεν έχει καμία σημασία αν οι δράστες δηλώνουν χουλιγκάνοι, μπαχαλάκηδες ή οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για φασιστική ενέργεια με στόχο την ελευθερία του Τύπου. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης της επίθεσης στα γραφεία της «Καθημερινής» στη Θεσσαλονίκη, καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ξαναδιαβάσει τον τίτλο του υπουργείου. «Προστασία του πολίτη» και όχι προστασία της ανομίας».