Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου γερμανού τουρίστα στα Λευκά Ορη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2017 12:56 |
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου γερμανού τουρίστα στα Λευκά Ορη
Φωτογραφία αρχείου.Πηγή: ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ

Αίσιο τέλος είχε το πρωί της Παρασκευής η επιχείρηση διάσωσης 52χρονου γερμανού τουρίστα ο οποίος τραυματίσθηκε στο αριστερό πόδι του ενώ επιχειρούσε μαζί με τρία άλλα άτομα πεζοπορία στην τοποθεσία «Δώματα», νότια των Λευκών Ορέων, στα Χανιά.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, μέσω του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή του.

Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και αφού οι διασώστες ενημερώθηκαν ότι ο τραυματίας και η παρέα του βρίσκονταν σε ασφαλές σημείο, κρίθηκε ότι για λόγους ασφαλείας η επιχείρηση θα πρέπει να συνεχιστεί το πρωί.
  
Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το περιστατικό είναι το τρίτο που καταγράφεται το 2017 στην περιοχή των Λευκών Ορέων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό, λόγω και του μεγάλου ενδιαφέροντος κυρίως ξένων να επισκεφθούν τα Λευκά Ορη, η περιοχή είναι δεύτερη σε διασώσεις πανελλαδικά μετά τον Ολυμπο.

«Ζητάμε την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανωπόλεως με μέσα και προσωπικό» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας και το πάγιο αίτημα για ίδρυση κλιμακίου της ΕΜΑΚ στη δυτική Κρήτη.