Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ενοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμένου, μετά το δυστύχημα με στρατιωτικό ελικόπτερο στο Σαραντάπορο Ελασσόνας Λάρισας.

Ο υπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής Κώστα Δουζίνα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Αμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι «η απώλεια των τεσσάρων Αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας.

Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Στην τραυματία Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση» καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών. «Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αξιωματικών καθώς και στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ για την απώλεια των στελεχών της. Τέλος, εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση στην Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα».

Tη βαθιά θλίψη του για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου εξέφρασε με δήλωσή του και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα. «Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος. Οι Ελληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας» τονίζει στη δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μέσω social media, δήλωσε: «Ολόκληρη η Ελλάδα πενθεί για τις ζωές που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων. Ολόκληρη η Ελλάδα εύχεται γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στην αξιωματικό που διεσώθη από το τραγικό δυστύχημα».

Με τη σειρά του, το ΚΚΕ εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο των αξιωματικών του Στρατού, «που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν».

«Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, που εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει στο twitter: «Να υποκλιθούμε στις οικογένειες των στελεχών του Στρατού που χάθηκαν στο Σαραντάπορο. Περιμένουμε όλοι το πόρισμα για τα αίτια».

Με τη σειρά της, η Ενωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον άδικο χαμό των τεσσάρων αξιωματικών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο. Εκφράζει και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση της Βασιλικής Πλεξίδα. Οπως σημειώνει, «το ελληνικό κράτος πρέπει να τιμήσει ως ήρωες τους απολεσθέντες αξιωματικούς αποκαθιστώντας και τις οικογένειές τους. Το πανελλήνιο πενθεί για τον χαμό τους».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, «εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση». Αυτό αναφέρει συλλυπητήριο μήνυμα των ΑΝΕΛ για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.