Μεγαλύτερος είναι ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων που τελούνται με…όχημα το ίντερνετ σε σχέση με αυτά που διαπράττονται μέσω του παραδοσιακού έντυπου τύπου.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από πρόσφατη απόφαση του Στ. Τμήματος του Αρείου Πάγου που αποφάνθηκε ότι ηκαταχώρηση δυσφημιστικού κειμένου στοinternet(blog, κ.λπ.)δεν στοιχειοθετεί το αδίκηματης συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου, αλλά το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης που τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Η ερμηνεία αυτή έχει άμεσες επιπτώσεις στον χρόνο της παραγραφής της αξιόποινης πράξης. Κι αυτό γιατί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης όταν διαπράττεται μέσα από τον έντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά), παραγράφεται εκ του νόμου στα 3 χρόνια , ενώ όταν το ίδιο αδίκημα διαπράττεται μέσα απόinternet(blog,κ.λπ.) παραγράφεται στα5 χρόνια.

Μετά από αυτά,ο Άρειος Πάγος αναίρεσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης με την οποίαέπαυσε οριστικά, λόγω παραγραφής, η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος συντάκτη ηλεκτρονικού εντύπου, κατόπιν μεταβολής της κατηγορίας σε συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου,από απλή συκοφαντική δυσφήμηση, για την οποία αυτός είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση6 μηνών με τριετή αναστολή.