Ποινική δίωξη για κακούργημα αντιμετωπίζει ο 42χρονος, που εμφανίζεται ως «στέλεχος» της Χρυσής Αυγής και ιδιοκτήτης του cafe-bar που συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή στους Αμπελοκήπους.

Η εισαγγελέας ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε το πρωί του απήγγειλε κατηγορίες για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, τη Δευτέρα το μεσημέρι. Η ληστεία αφορά τον σάκο με τα προσωπικά αντικείμενα του φοιτητή τα οποία , κατά την κατηγορία, αφαιρέθηκαν από τους δράστες.

Ο ίδιος αρνείται , σύμφωνα με τον συνήγορό του , ότι έχει σχέση με την επίθεση. Η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη , σύμφωνα με πληροφορίες από την αναγνώριση της φωτογραφίας του 42χρονου.

Οι ίδιες πηγές όμως λένε πως η αναγνώριση του δράστη στο πρόσωπο του 42χρονου, δεν έγινε από το 24χρονο θύμα, αλλά από έναν περίοικο, ο οποίος εμφανίζεται- από την υπεράσπιση, να έχει προσωπικές διαφορές μαζί του.