Συναγερμός έχει σημάνει στις Αστυνομικές Αρχές της Κρήτης μετά την εξαφάνιση κάτω από περίεργες συνθήκες του γιου μεγαλοεπιχειρηματία ενώ πλέον οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής.

Κλιμάκιο από ειδικούς διαπραγματευτές της Αστυνομίας έχει ήδη σπεύσει στο Ηράκλειο προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον 54χρονο κοντά σε έναν οικισμό έξω από το Ηράκλειο την ώρα που ο επιχειρηματίας επέστρεφε στο σπίτι του.

Στις τέσσερις το απόγευμα κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δύο αυτοκίνητα ένα αγροτικό χωρίς πινακίδες και ένα ΙΧ τυλίχθηκαν στις φλόγες. Οι καπνοί ειδοποίησαν τους περίοικους και στη συνέχεια κλήθηκε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Λίγη ώρα αργότερα κοντά στον οικισμό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο με ανοιχτές πόρτες και τρακαρισμένο το αυτοκίνητο του επιχειρηματία. Οι οικείοι του προσπαθούσαν στο μεταξύ να επικοινωνήσουν μαζί του, χωρίς αποτέλεσμα καθώς το κινητό του ήταν κλειστό.

Συνδυάζοντας όλα αυτά τα γεγονότα σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να σαρώνουν την γύρω περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι Αρχές πιθανολογούν ότι οι δράστες που είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του επιχειρηματία τους έστησαν ενέδρα χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα. Με το αγροτικό εμβόλισαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία και το ακινητοποίησαν . Στην συνέχεια τον έβγαλαν με την βία από το αυτοκίνητο και το επιβίβασαν στο δικό τους.

Για να σβήσουν δε κάθε ίχνος πυρπόλησαν τα δύο αυτοκίνητα και χρησιμοποίησαν τρίτο προκειμένου να μεταφέρουν τον επιχειρηματία σε κάποιο κρησφύγετο.

Οι ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες για τις εξελίξεις ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν η οικογένεια του επιχειρηματία έχει πάρει κάποιο μήνυμα για λύτρα.