Μια βάρκα με 68 μετανάστες εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Αγίας Ελένης Χίου, από σκάφος του Λιμενικού. Οι επιβαίνοντες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού. Ανάμεσά τους ήταν κι ένα παιδάκι ντυμένο Μπάτμαν.

Επίσης στη Χίο, το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκαν άλλες δύο βάρκες με συνολικά 63 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο νησί.

Στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο, στην περιοχή του αεροδρομίου, έφθασε μια βάρκα με 46 επιβαίνοντες. Αντιθέτως, στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά, σε καταυλισμούς και άλλες δομές, βρίσκονται πλέον 8.607 άτομα. Από αυτά 3.292 είναι στη Λέσβο, 3.587 στη Χίο και 1.728 στη Σάμο.

Στο μεταξύ, άλλοι 18 μετανάστες, όλοι άνδρες, αναχώρησαν την Πέμπτη από τη Μυτιλήνη για το λιμάνι Δικελί της Τουρκίας, με πλοίο ναυλωμένο από τη Frontex, σε εφαρμογή των προβλεπόμενων στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας.

Πρόκειται για τρεις Πακιστανούς, οκτώ άτομα από το Μπαγκλαντές, τέσσερις Αλγερινούς, έναν από τη Σενεγάλη, έναν Αιγύπτιο κι έναν Ιρακινό. Οι τουρκικές αρχές τους προώθησαν σε καταυλισμό στη βορειοδυτική Τουρκία.