Για απάτες σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα διορισμού τους σε Υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης,από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων,στα Πετράλωνα, μία 73χρονη.

Προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με τη δράση γυναίκας η οποία εξαπατά πολίτες με την υπόσχεση διορισμού τους σε Δημόσιες Υπηρεσίες μέσω ΑΣΕΠ.

Οπως προέκυψε, η 73χρονηεπικοινώνησε τηλεφωνικά στις 22 Μαρτίου με υποψήφιο θύμα, ζητώντας του 170 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού του.

Στη συνέχεια, αφού ορίστηκε σχετικό ραντεβού για την επόμενη μέρα στην περιοχή των Πετραλώνων, προσημειώθηκε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και, μετά την παράδοσή του, συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τον περασμένο Μάιο η 73χρονη προσέγγιζε τα θύματά της, από τα οποία αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά, πείθοντάς τα ότι διαθέτει υψηλές γνωριμίες και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να διοριστούν σε Υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στην κατοχή της, καθώς και στο σπίτι της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτων και πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, φωτοαντίγραφα πτυχίων και τίιτλων σπουδών, βιογραφικά σημειώματα, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με τηλεφωνικούς αριθμούς και τραπεζικούς λογαριασμούς, τρεις κάρτες αναλήψεως μετρητών, ένα βιβλιάριο Τράπεζας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 28 περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι η 73χρονη αποκόμισε κατ’ αυτόν τον τρόπο ποσό που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Η ίδια έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.