Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται σεληστείες και κλοπές από κατοικίες στα Μεσόγεια.

Σεεπιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, μετη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Ανω Λιοσίων και της Ο.Π.Κ.Ε., το πρωί της περασμένης Τρίτης στην περιοχή των Ανω Λιοσίων, συνελήφθησαν 24χρονος και 30χρονος ως μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 28χρονος συνεργός τους.

Οπως προέκυψε, από κοινού με συνεργούς τους, από τον περασμένο Δεκέμβριο οι δράστες, κυρίωςπρωινές ώρες, εντόπιζαν σπίτια σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων και με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν τις πόρτες και τα παράθυρά τους, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα τιμαλφή. Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της κατοικίας τους, τους ακινητοποιούσαν με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας.

Κατά τις μετακινήσεις τους οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας που έκλεβαν από σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στους σταθμούς του προαστιακού σε Αχαρνές και Ανω Λιόσια.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η σπείρα αυτή έχει διαπράξει τουλάχιστον τρεις ληστείες και 13 κλοπές σε Αρτέμιδα, Σπάτα και Ραφήνα.

Οι δράστες είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Τώρα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.