Από την Πέμπτη αρχίζει σταδιακά η λειτουργία των χειρουργείων Ζακύνθου, έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, έπειτα από σύσκεψη, τρίωρης διάρκειας, που είχε με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και το επιστημονικό προσωπικό του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, έγινε πλήρης έλεγχος και δόθηκε πιστοποίηση υπό την εποπτεία της ΚΤΥΠ, των δικτύων των αερίων, έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας των αναισθησιολογικών μηχανημάτων, έγινε πλήρης αντικατάσταση του φαρμακευτικού υλικού, έγινε έλεγχος στα κλιματιστικά μηχανήματα και στα μηχανήματα αποστείρωσης, έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι, έχουν δοθεί οι πιστοποιήσεις και από την Πέμπτη, προοδευτικά, τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου αρχίζουν τη λειτουργία τους, σε συνεννόηση της διοίκησης με την επιστημονική επιτροπή, μέχρι την ανάπτυξη της πλήρους δυναμικότητάς τους.

Με αφορμή τον θάνατο ασθενούς τον περασμένο Δεκέμβριο στη διάρκεια χειρουργείου στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, υποστήριξε ότι πλέον «η δυσπιστία του κόσμου πρέπει να αποκατασταθεί, το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ασφαλές, έχει εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό, έχει διοίκηση που έκανε αυτά που έπρεπε και πραγματικά πρέπει να ξεκινήσει την λειτουργία του για να βοηθά τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού».

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ένα πραγματικό κόσμημα, ένα σύγχρονο νοσοκομείο με πολλές υποδομές, με επάρκεια ιατρικού προσωπικού και ό,τι ελλείψεις υπάρχουν από το υπόλοιπο προσωπικό θα τις καλύψουμε».

«Εμείς ως κυβέρνηση κάναμε στο νοσοκομείο Ζακύνθου αυτά που κάναμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του κατά περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και φέτος πήρε και 750.000 χιλιάδες ευρώ από τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης.

Νέα Δημοκρατία: Η Υγεία είναι πάνω από κομματικές φιέστες και «πανηγύρια»

«Καθημερινά είναι, πλέον, τα φαινόμενα εκφυλισμού στον οποίο οδηγεί τη δημόσια Υγεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σχολίασε, με αφορμή την επίσκεψη Πολάκη στη Ζάκυνθο, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.

Οπως υποστήριξε, «η επιλογή του Υπουργείου Υγείας να ανοίξει τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου πριν ακόμα εκδοθεί το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της γυναίκας τον Δεκέμβριο του 2016, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να μη συνδέεται με την επίσκεψη του υπουργού αναπληρωτή στο νησί, ο οποίος θυμήθηκε να επισκεφτεί τη Ζάκυνθο σχεδόν τρεις μήνες μετά το δραματικό γεγονός.

Εάν ισχύει πάντως η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι τα δύο γεγονότα τελικώς συνδέονται, κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν.

Εμείς από την πρώτη στιγμή επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο του νησιού και φέραμε το μεγάλο αυτό ζήτημα στη Βουλή.

Η Υγεία είναι πάνω από κομματικές φιέστες και “πανηγύρια». Ελπίζουμε η εσπευσμένη επαναλειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου να μην έχει αρνητικές συνέπειες στους ασθενείς» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.