Την αναζήτηση του Αρτέμη Σώρρα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό συνεχίζει η Ελληνική Αστυνομία, που ερευνά και τις συνθήκες υπό τις οποίες ο καταζητούμενος κατάφερε και ανέβασε βίντεο-«διάγγελμα» στο Διαδίκτυο αμέσως μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη οκτώ ετών.

«Τον Σώρρα και τον κάθε Σώρρα προσπαθούμε να τον οδηγήσουμε εκεί που επιβάλλει και αποφασίζει η δικαιοσύνη» δήλωσε τη Δευτέρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ώστε, όπως είπε, «να πάψει ο κάθε απατεώνας και καθένας που κοροϊδεύει τον κόσμο και του τρώει τα λεφτά και τον παραμυθιάζει ότι αυτός έχει τη συνταγή για τον παραμυθένιο κόσμο και όλοι οι άλλοι του λέμε ψέματα. Να πάψουν αυτοί οι τύποι να κοροϊδεύουν όσους μπορούν να κοροϊδεύουν».

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, ο Αρτέμης Σώρρας, «σε άλλες χώρες όπου οι μύθοι δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο και ο ρεαλισμός παίζει μεγαλύτερο, θα είχε γίνει αντιληπτός νωρίτερα και δε θα εξαπατούσε αυτούς που ήδη εξαπάτησε και οικονομικά, αλλά και πολιτικά. Γιατί έκανε τεράστια ζημιά και στο πολιτικό επίπεδο με τα παραμύθια του και τις φασιστικές απόψεις του».

Υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά, όλος ο κόσμος το καταλάβαινε, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός. «Δεν μπορεί να έχεις 600 δισ. και να μην είναι γνωστό αυτό, να μην είσαι στους γνωστούς της λίστας του Forbes. Αλλά αυτός κατόρθωνε και εξαπατούσε απλό κόσμο, καλόπιστο κόσμο, ίσως ευκολόπιστο και έκανε αυτό που έκανε. Ομως μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη λέει, κάπου ήρθε η ώρα» είπε ο Νίκος Τόσκας.

Οπως ανέφερε, «η απόδειξη του ότι (ο Α. Σώρρας) έφυγε είναι απόδειξη του ότι εξαπατούσε τον κόσμο που είναι αποδοχή ουσιαστικά της ενοχής του… Αλλά θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πόσο εύκολα η κοινωνία μας πιστεύει τα παραμύθια και τα ψέματα, που έχουν μεν κοντά ποδάρια, αλλά πιάνουν τόπο σε εποχές κρίσης… Το φαινόμενο Σώρρα γεννήθηκε μέσα από την οικονομική κρίση. Εκεί πιάστηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος για να κοροϊδέψει κόσμο…» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.