Εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας εξάρθρωσαν το τοπικό Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Κυριακή 48χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος και άλλα 11 άτομα. Πρόκειται για εννέα έγκλειστους των φυλακών -επτά υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 29-42 ετών και δύο Ελληνες, 31 και 25 ετών-, καθώς και για 21χρονο και 50χρονη που έχουν συγγενική σχέση με τους κρατούμενους.

Οπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016, η οργάνωση εισήγαγε στις φυλακές Πατρών τουλάχιστον τέσσερα κιλά και 200 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, 20 γραμμάρια κοκαΐνης, 20 γραμμάρια ηρωίνης και 14 κινητά τηλέφωνα, έναντι πολύ υψηλού χρηματικού αντιτίμου.

Στην πράξη, οι συλληφθέντες-έγκλειστοι των φυλακών λάμβαναν παραγγελίες από συγκρατούμενούς τους, κυρίως για ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα, και μέσω του 48χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου ενημερώνονταν οι συγγενείς τους, εκτός φυλακής.

Στη συνέχεια, οι συγγενείς των φυλακισμένων προμήθευαν τον 48χρονο σωφρονιστικό με τις παραγγελίες, τις οποίες αυτός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, περνούσε στις φυλακές.

Το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ακινητοποίησαν το όχημα του 48χρονου και σε έρευνα που πραγματοποίησαν κατέσχεσαν τέσσερις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με χασίς βάρους 1.131 γραμμαρίων, αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με 41,5 γραμμάρια κοκαΐνης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος κατευθυνόταν προς τις φυλακές, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή του Ρίου είχε παραλάβει ναρκωτικά από άγνωστο δράστη, κατόπιν παραγγελίας από έγκλειστο των φυλακών.

Σε έρευνα στο σπίτι του 48χρονου, σε αρτοποιείο που διατηρεί με τη σύζυγό του, αλλά και σε ατομικό αποθηκευτικό χώρο στην εργασία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ κινητά τηλέφωνα και ένα τάμπλετ.

Σε έρευνα στο σπίτι του 21χρονου, κατασχέθηκαν έξι αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με 1.314 γραμμάρια χασίς, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα.

Τέλος, σε κελιά των φυλακών και στο σπίτι της 50χρονης, κατασχέθηκαν άλλα επτά κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα χασίς. Παράλληλα, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που αποκόμισε από τη δράση του αυτή ο 48χρονος το τελευταίο εξάμηνο ξεπερνούν τις 26.000 ευρώ.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις του Νόμου για τα ναρκωτικά και δωροδοκία υπαλλήλου, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.