Κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου - Ισραήλ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2017 13:26 |
Κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου - Ισραήλ
Φωτογραφία αρχείου

Κοινή τριήμερη στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ ξεκίνησε τη Δευτέρα εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η άσκηση χερσαίων και εναέριων δυνάμεων, «Ονήσιλος-Γεδεών», εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, στην άσκηση συμμετέχουν προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς καθώς και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων.

Στο μεταξύ έληξε η τουρκική στρατιωτική άσκηση σε διεθνή ύδατα, ανοικτά της Πάφου. Η άσκηση έγινε με πραγματικά πυρά, χθες βράδυ, σε ύδατα, στα οποία έχει δικαιοδοσία για έκδοση ανακοινώσεων NAFTEX η Κυπριακή Δημοκρατία. Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε οδηγία προς όλους τους ναυτιλλομένους, καταγγέλλοντας παράλληλα τις τουρκικές ενέργειες στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

1
φωφη απο κατωβερο
20/03/2017 13:33
Στοχος των τουρκων και γενιτσαρων τουρκοκυπριων ειναι να καταλαβουν ολο το νησι..μην σας ξεγελαν οι συνομιλιες αυτες γινονται μονο κ μονο για να δειξουν οι βαρβαροι οτι ειναι κανονικοι ςνθρωποι