Σκοτεινή, θολή και μυστηριώδης ως προς τα κίνητρα παραμένει η υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 52χρονου οικογενειάρχη – πατέρα δύο παιδιών – από τις σφαίρες του όπλου του 30χρονου ειδικού φρουρού.

Η επόμενη ημέρα των αποκαλύψεων για την άγρια δολοφονία στην περιοχή Λεύκη Καστοριάς δεν προσέθεσε τίποτα καινούργιο για τη συγκλονιστική υπόθεση και τα ερωτήματα για τα κίνητρα δεν έχουν απαντηθεί.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός, που βύθισε στο πένθος μια οικογένεια, κατά τη διάρκεια της έρευνας κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και αρνείται να αποκαλύψει, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και στους στενούς συγγενείς του τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα.

Αν και έχει ομολογήσει την δολοφονία, όσες δικαιολογίες έχει προβάλει έχουν πέσει στο κενό και έχουν καταρριφθεί καθώς οι αρμόδιοι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά κίνητρα.

Ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίσθηκε μέχρι και ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία. Τα γεγονότα όμως έρχονται σε πλήρη αντίφαση, καθώς στο ταξί βρέθηκαν περίπου 550 ευρώ.

Η άκρη του νήματος

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στην υπόθεση και να βρουν την άκρη του νήματος.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του οδηγού ταξί «στιγματίζεται» και από άλλη μια σημαντική πτυχή, την υπηρεσιακή διαδρομή του ειδικού φρουρού.

Με το ίδιο προσωπικό του όπλο, ένα 45άρι Sig Sauer, τον Ιούλιο του 2014 ο ειδικός φρουρός είχε λάβει μέρος στην καταδίωξη – ένοπλη συμπλοκή για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας και ήταν αυτός που τον είχε τραυματίσει.

Μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη αποσπάσθηκε στην Καστοριά και υπηρετούσε στην ΟΠΚΕ.

Ερωτήματα πάντως προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο ειδικός φρουρός κατά τη δολοφονία και στη συνέχεια τη διαφυγή του, κάνοντας μια σειρά από κραυγαλέα λάθη και στρέφοντας από την αρχή όλες τις υποψίες πάνω του.

Για την εκτέλεση χρησιμοποίησε το δικό του όπλο, το 45άρι, το οποίο ήταν καταγεγραμμένο και το μοναδικό όπλο τέτοιου τύπου που υπήρχε σε ολόκληρο τον νομό.

Σε μια κλειστή κοινωνία, με περιορισμένη δυνατότητα δράσης, επιβιβάσθηκε νωρίς το απόγευμα στο ταξί με αποτέλεσμα να τον «πιάσουν» οι κάμερες περιπτέρου.

Ζήτησε δε από το θύμα στη μοιραία κούρσα να τον μεταφέρει στην περιοχή της Νέας Λεύκης, όπου βρίσκεται αποθήκη στενού συγγενικού του προσώπου.

Εκεί στήθηκε το βίαιο σκηνικό και απ’ ό,τι φαίνεται ο δράστης ανάγκασε τον οδηγό ταξί να κατέβει και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις φορές.

«Παγωμένη» η κοινωνία

Με μαύρες κορδέλες κυκλοφορούσαν τα ταξί την ημέρα της κηδείας του άτυχου οικογενειάρχη, μετέχοντας στο πένθος, με την τοπική κοινωνία της Καστοριάς να έχει παγώσει από το σοκ.

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του θύματος που αναζητά απαντήσεις για όσα δραματικά συνέβησαν.

Ενα σπαρακτικό μήνυμα απέστειλε η κόρη του άτυχου οικογενειάρχη στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Ανέβασε μια φωτογραφία της μαζί με τον πατέρα της και έγραψε: «Μου τον πήραν, τον έχασα για πάντα. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Ηταν ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου».

Στην άλλη όχθη, συγκλονισμένη είναι και η οικογένεια του 30χρονου ειδικού φρουρού.

Σε επιστολή της αναγράφει: «Εμείς, η οικογένεια του ειδικού φρουρού που κατηγορείται για την αποτρόπαια πράξη της αφαίρεσης της ζωής ενός συνανθρώπου μας, συναισθανόμενοι το βαρύ πένθος της συζύγου και των τέκνων του εκλιπόντος, Καλλιάνθης, Νικολάου και Αθανασίας, μέσα από την καρδιά μας και με πόνο ψυχής συλλυπούμαστε ειλικρινά.

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει επιστροφή για το κακό που έγινε. Μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχει.

Με επίγνωση του μεγέθους του κακού που έγινε στην οικογένεια του εκλιπόντος, ζητάμε ταπεινά συγγνώμη. Αισθανόμαστε βαθιά το μέγεθος των τραγικών στιγμών της οικογένειας.

Το ίδιο δράμα ζούμε και εμείς, που το παιδί μας που αναθρέψαμε με τόση αγάπη οδηγήθηκε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Ξαφνικά η περηφάνια για τον ήρωά μας, που με κίνδυνο της ζωής του άσκησε το υπηρεσιακό του καθήκον, έγινε θρήνος για εμάς, την οικογένειά του.

Ελπίζουμε ο Θεός να σταλάξει βάλσαμο στους ανθρώπους που πενθούν για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου και συνανθρώπου μας που τόσο άδικα χάθηκε και να γαληνέψει την ψυχή του παιδιού μας για να μπορέσει να ζητήσει συγχώρεση από τον Μεγαλοδύναμο για την αδικαιολόγητη πράξη του».