Στην κυκλοφορία παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής τη λωρίδα επιβράδυνσης στην έξοδο της λεωφόρου Κηφισού προς τη γέφυρα της οδού Τσούντα, που είχε αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας, λόγω μερικής κατάρρευσης των πρανών του ποταμού Κηφισού στο συγκεκριμένο σημείο έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2015.

Η Περιφέρεια ανέλαβε το έργο για να υπερβεί χρονοβόρες διαδικασίες, με στόχο να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Οπως αναφέρει, «γραφειοκρατικά εμπόδια δεν επέτρεψαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να δημοπρατήσει το ευρύτερο έργο της πλήρους αποκατάστασης του ρέματος, με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου 2016, με τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο να αναμένεται να υπογραφεί το αμέσως επόμενο διάστημα».

Το έργο-γέφυρα ολοκληρώθηκε μέσα σε τέσσερις μήνες. Διασφαλίζει πλέον την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων και αποκαθιστά τη σύνδεση της εθνικής οδού με τους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος.

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, εκτελέστηκαν εργασίες σταθεροποίησης του πρανούς στο σημείο παρέμβασης, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση δυτικού πρανούς Λεωφόρου Κηφισού», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ με ΦΠΑ. Αφορούσαν σε τοποθέτηση πασσάλων σε μήκος περίπου 70 μέτρων, αποκατάσταση του οδοστρώματος μπροστά από αυτούς, αποκατάσταση του κατεστραμμένου πεζοδρομίου, εφαρμογή διαγράμμισης, τοποθέτηση σήμανσης και συστημάτων ασφαλείας οδού.