Oι «Πυρήνες Λυσσασμένων Λαθρεπιβατών» ανέλαβαν την ευθύνη για τις φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα μέσων μαζικής μεταφοράς «από ανάγκη και συνείδηση να ζημιώσουμε τον ΟΑΣΑ».

Οπως αναφέρουν σε κείμενο που ανάρτησαν στο indymedia, το βράδυ της Πέμπτης, «την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου το βράδυ επιτεθήκαμε συντονισμένα και καταστρέψαμε ακυρωτικά μηχανήματα και κάμερες σε λεωφορεία των γραμμών 054,747,021 και Β5, σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας».

Και προσθέτουν, μεταξύ άλλων, ότι «είναι προσωποπαγές μας καθήκον να μπούμε έμπρακτα εμπόδιο στην επιτήρηση της ζωής μας, την χαρτογράφηση των κινήσεων μας. Είναι παραβατικό μας χρέος προς τους εαυτούς μας να αρνούμαστε να πληρώσουμε στα ΜΜΜ τους κομιστές της ροής ενός κόσμου που εχθρευόμαστε και που όμως μας περιέχει.

»Λαθρεπιβάτες από ανάγκη και συνείδηση να ζημιώσουμε τον ΟΑΣΑ, αλλά και τα συμφέροντα της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχουν αναλάβει την εφαρμογή της νέας κατάστασης στα ΜΜΜ (ηλεκτρονικά εισιτήρια, μπάρες, έξτρα κάμερες και ελεγκτές)».