Μια συνήθης περιπολία του πληρώματος του πλωτού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε στον εντοπισμό ιστιοφόρου με 28 μετανάστες από το Πακιστάν.

Στα χέρια των λιμενικών ωστόσο έπεσαν και δυο διακινητές ηλικίας 24 ετών από την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν ότι είχαν αναχωρήσει από τις τουρκικές ακτές βόρεια της Μυτιλήνης και είχαν ως προορισμό την Ιταλία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι λιμενικοί εντόπισαν το σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του ακρωτηρίου «Μαλέα» και διαπίστωσαν ότι επέβαιναν πολλά άτομα. Στη συνέχεια ακινητοποίησαν το ιστιοφόρο για έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν οι πρόσφυγες με τους διακινητές τους.

Το ιστιοφόρο σκάφος οδηγήθηκε στον λιμένα Νεάπολης Βοιών όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή για επιφυλακή στους λιμενικούς που επιχειρούν νότια της Πελοποννήσου και βόρεια της Κρήτης καθώς σταδιακά και λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς την Ιταλία.