Εξω απο το υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης εργολαβικοί εργαζόμενοι στις δομές Υγείας. Εκεί έκαψαν τις «ματωμένες» ποδιές τους και τις άπλωσαν σε συρματόπλεγμα στην είσοδο του υπουργείου, όπου έφεραν και κατσαρόλες με όσπρια, ενώ έστησαν και κρεμάλες σε δέντρα.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση, όταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν κάτω από τα κατεβασμένα ρολά στο υπουργείο, για να συναντηθούν με τον υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Στέλνει στην ανεργία 8.000 εργολαβικούς εργαζόμενους, τους πετάει στον δρόμο… Η κυβέρνηση φτιάχνει τη νέα στρατιά συμβασιούχων του Δημοσίου σε ομηρία, για ψηφοθηρικούς λόγους… Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός, τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ.

Την Παρασκευή η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικητών των νοσοκομείων για τις καθαιρέσεις 700 προϊσταμένων οργανικών Μονάδων (διευθυντές, υποδιευθυντές, τμηματάρχες).