Αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος.

Είχε προηγηθεί μήνυση που κατέθεσε το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου, όσοι βρίσκονταν μαζί με τον δήμαρχο στην αίθουσα, άρχισαν να χειροκροτούν. Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν τη δικαστική απόφαση και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Την απαλλαγή του δημάρχου είχε προτείνει κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του και ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, καθώς, όπως ανέφερε, δεν στοιχειοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το αδίκημα.

«Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να μη διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Πελετίδης, μετά την αθωωτική απόφαση.

«Συνεχίζουμε μαζί με τον λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη δημοτική αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης. Είμαστε μαζί με τον λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων» σημείωσε ο δήμαρχος Πατρέων.