Τη διενέργεια επείγουσας Eνορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος διευθυντή Γυμνασίου της Μυτιλήνης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες συγκάλυψης υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών του σχολείου από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου, διέταξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Παντής, δήλωσε ότι «έχει δοθεί εντολή για πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης και το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο είναι πως σε τέτοιες υποθέσεις είμαστε αμείλικτοι. Σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας» σημείωσε ο κ. Παντής.

Στην ΕΡΤ μίλησαν, επίσης, γονείς μαθητριών οι οποίες υποστηρίζουν ότι παρενοχλήθηκαν από τον επιχειρηματία. Οπως κατήγγειλαν, ενημέρωσαν τον διευθυντή του Γυμνασίου για όσα βίωσαν τα παιδιά τους, αλλά αυτός αδιαφόρησε.

Σημειώνεται ότι στη δίκη της υπόθεσης ο διευθυντής του Γυμνασίου ήταν ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15 ετών, και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου το 2012. Στη δίκη κατέθεσαν εναντίον του επιχειρηματία οι γονείς της μαθήτριας, αλλά και οι γονείς άλλων μαθητριών που κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, αμέλεια του διευθυντή στα καταγγελλόμενα, που αφορούσαν όχι μόνο στη συγκεκριμένη μαθήτρια, αλλά και σε ανάλογα περιστατικά με άλλα παιδιά.

Πρόσφατα, με απόφαση της γενικής συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου, ζητήθηκε η απομάκρυνση του εν λόγω εκπαιδευτικού από τη θέση του διευθυντή του σχολείου, αλλά και γενικά από τον χώρο της εκπαίδευσης.