Για ασέλγεια σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων κατηγορείται ένας 52χρονος Γάλλος, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, από άνδρες του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της τοπικής Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, υπήκοοι Πακιστάν, κατήγγειλαν ότι στις αρχές Ιανουαρίου, εξαιτίας της ευάλωτης κοινωνικής τους κατάστασης, δέχτηκαν να φιλοξενηθούν από τον 52χρονο στο σπίτι του στην περιοχή της Τούμπας, καθώς αυτός ισχυρίστηκε ότι θα τους παρείχε στέγη και τροφή.

Με βάση την καταγγελία των ανηλίκων, που διαμένουν πλέον σε τοπικές δομές φιλοξενίας προσφύγων, ο κατηγορούμενος, κατά την παραμονή τους στο σπίτι του, προέβαινε επανειλημμένα σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε την Τρίτη στην κατοικία του 52χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, που εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, καθώς και χάπια που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών οπότε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, με δικογραφία σε βάρος του για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης του αδικήματος από πρόσωπο που συνοικεί με ανήλικο, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος του Τάγματος των Φραγκισκανών της γαλλικής καθολικής εκκλησίας και βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο φιλανθρωπικής ανθρωπιστικής αποστολής.