Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας.

Οπως αναφέρουν οι ομοσπονδίες αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών (ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΛΣ), «παρά τις συνεχείς μας προσπάθειες για διάλογο και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας, ζητούμενο εξακολουθούν να είναι η πλήρης συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, ο τερματισμός των περικοπών δαπανών, οι νέες προσλήψεις, η μονιμοποίηση αντί των επικείμενων απολύσεων των πενταετούς διάρκειας πυροσβεστών, η έκδοση των διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου για τους ένστολους και άλλα θέματα θεσμικού χαρακτήρα».

Οι ένστολοι ζητούν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για τα Σώματα Ασφαλείας» και καλούν τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις τους να δώσουν όλοι μαζί «ένα τέλος στον εμπαιγμό και την απαξίωση».

Στο μεταξύ σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κατήγγειλε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99.5 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Τα περιπολικά είναι φορτωμένα, έχουν κατά μέσο όρο 200.000 χιλιόμετρα. Το ένα τρίτο των μηχανών έχει παροπλιστεί, το 70-80% των αλεξίσφαιρων γιλέκων έχει λήξει, ενώ οι άνδρες της ΔΙΑΣ αγοράζουν μόνοι τους τα τελευταία δύο χρόνια τις στολές που θα έπρεπε να παρέχει η Υπηρεσία» τόνισε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Γερακαράκο, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει συνταξιοδοτηθεί το 30% του προσωπικού, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα δεν έχουν γίνει αντίστοιχες προσλήψεις».