Με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ένας από τους 5 διαδηλωτές που προσήγαγαν οι αστυνομικοί μετά τα επεισόδια στο μνημείο των Μπιζανομάχων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο διαδηλωτής κατά την προσαγωγή του, ήταν ήδη τραυματισμένος και οι αστυνομικοί λίγο αργότερα, κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί υπέβαλαν τον τραυματία σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και διαπίστωσαν πως φέρει τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, ενώ διέγνωσαν διάσειση και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κίτσιος, σε δηλώσεις του για τον τραυματισμό των συναδέλφων του και τα επεισόδια, επέρριψε ευθύνες στην αστυνομική διεύθυνση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Όπως είπε, οι ευθύνες είναι τεράστιες, διότι έστειλε συναδέλφους, «ως πρόβατα επί σφαγή», χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό απέναντι σε 30 οπλισμένους με λοστούς, την ώρα που έπρεπε εκεί να βρίσκεται η ειδική ομάδα.

Οι συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και αντιεξουσιαστές σημειώθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης στα Ιωάννινα, κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Μπιζανομάχων, για τον εορτασμό της 104ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης, παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Η ομάδα περίπου 35 αντιεξουσιαστών επιχείρησε να προσεγγίσει το μνημείο.Οταν οι αστυνομικοί πήγαν να τους απωθήσουν, σημειώθηκε συμπλοκή και οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με τα κοντάρια από τις σημαίες που κρατούσαν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά (φέρουν μώλωπες και θλαστικά τραύματα) και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ πέντε άτομα προσήχθησαν. Στη συνέχεια, ηκατάθεση στεφάνου και η παρέλαση διεξήχθησαν κανονικά.