Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν προς τους αρμόδιους πολιτειακούς θεσμούς οι υπάλληλοι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με αφορμή τον νόμο 4387/2016 που αφορά στην απασχόληση συνταξιούχων στη Γενική Κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι του ΕΣΡ, η εφαρμογή του επιφέρει δραστική μείωση στο εισόδημα της πλειοψηφίας των μελών της ολομέλειας του ΕΣΡ.

Στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Αθ. Κουτρομάνο, έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, με το οποίο του ζητείται αναδρομικά η επιστροφή χρηματικού ποσού ως «αχρεωστήτως καταβληθέντος». Όπως αναφέρεται στην επιστολή των υπαλλήλων, ο πρόεδρος του ΕΣΡ για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του στην Αρχή, δεν έχει λάβει ακόμη καμία αμοιβή.

Ο σύλλογος υπαλλήλων του ΕΣΡ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να μείνει η Αρχή εκ νέου ακυβέρνητη, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, οι ως άνω θιγόμενοι αναμένεται να αποχωρήσουν, με συνέπεια να ναυαγήσουν όλες οι δρομολογηθείσες διαδικασίες, τόσο για την επικείμενη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όσο και για την εν γένει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Για τον λόγο αυτό, καλούν τους πολιτειακούς θεσμούς να προχωρήσουν στην κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι για τον λόγο αυτό, δεν συνήλθε σήμερα η διάσκεψη της ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τηρώντας στάση αναμονής για το θέμα.