Κοντονής: Στο Δημόσιο 4,3 εκατ. ευρώ από παθητική δωροδοκία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2017 16:48 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17/02/2017 16:53 |
Κοντονής: Στο Δημόσιο 4,3 εκατ. ευρώ από παθητική δωροδοκία


Στην κατοχή του ελληνικού Δημοσίου περιήλθαν περίπου 4,3 εκατομμύρια ευρώ, προερχόμενα από τον εμπλεκόμενο στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων επιχειρηματία, Γ. Καμάρη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Το ποσό αυτό επιστράφηκε από τον επιχειρηματία, Γ. Καμάρη, ο οποίος έχει εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, προκειμένου να έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κάποιες από αυτές τις εμπλοκές του στα εξοπλιστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «το ποσό των 4.313.675 ευρώ που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών, μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, με δικαιούχο το ελληνικό Δημόσιο».

Ακόμη, συνεχίζει ο κ. Κοντονής, το ποσό αυτό «κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάσει της παρασχεθείσας ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Επίσης, διευκρινίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι ο λογαριασμός με δικαιούχο το ελληνικό Δημόσιο έχει «ανοιχθεί τον Ιανουάριο του 2014 για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου».

2
Κοντονής: Η εξαίρεση
17/02/2017 18:31
Κοντονή είσαι ωραίος, όχι γιατί έκανες κάτι σ' αυτήν την υπόθεση, αλλά γιατί δεν παρέλειψες να αναφέρεις ότι ο λογαριασμός άνοιξε το 2014, όταν κυβερνούσε ο ανόητος Σαμαράς, κάτι που συστηματικά παραλείπουν να κάνουν όλοι οι άλλοι της συριζοπαρέας, και κυρίως ο τζαμπατζής καταληψίας αρχηγός σας που τρέχει και εγκαινιάζει έργα που εμπνεύστηκαν, μελέτησαν και (συχνότατα) εκτέλεσαν άλλοι. Φυσικά η νομοθεσία για να επιστρέφονται τα κλεμμένα έγινε επί Παπανδρέου, του λοιδορημένου όσο κανείς άλλος "λεφτά υπάρχουν". Ξαναλέω ότι είσαι ο μόνος ωραίος μέσα στον συρφετό των καγκουρο-συριζαίων συναδέλφων σου, ένας τίμιος αριστερός δημοκράτης. Δεν μπορείς μεν να σώσεις την τιμή της αριστεράς που ξεφτίλισε το μπουλούκι των παλιάτσων, αλλά τουλάχιστον δείχνεις ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα των ανίκανων και των μικρόψυχων.
Λάκης
17/02/2017 18:31
Πάλι καλά που τα έδωσε!